Новини

Модерен дом с изглед към океана

Много хора мечтаят за дом на плажа, където могат да се пенсионират и да прекарват златните си години, които се топят в лятното слънце и океанския въздух. Но за малко от тях е възможно тези мечти да се сбъднат по-рано, какъвто е случаят с този модерен австралийски дом от архитектите в Rolf Ockert Design . С изглед към океана, тази къща е проектирана да се чувства като ваканционен дом въпреки статута си на основно жилище. От ъгловата външност до елегантните мебели и луксозния двор, това е едно мечтано пространство, което се чувства като безкрайно лято.

От всякакъв ъгъл екстериорът с натрупаните му нива и топлата дървесина е модерен без никакво минималистично предчувствие. Вторият етаж, снабден със собствен отворен покрив, е забавно и релаксиращо място, където можете да се насладите на сутрешно кафе или вечерни коктейли.

Както при много квартали на първа линия, се наложи архитектите да се справят с много къщи построени близо една до друга, както и с клиенти, които искат да почувстват, че имат собствена част от океана.Чрез включването на високи стени, които отделят къщата от съседите, но в същото време има пространство и светлина, дома може наистина да се чувства като собствен частен остров.

Гледките към океана са не само зашеметяващи, но осигуряват хладен бриз, който се филтрира в отворения дизайн и поддържа пространството хладно дори и през горещите месеци.

Интериорът е с много чисти линии, без да е твърде модерен. Вместо това земните тонове създават топлота и уют през цялата година, без да предават никакви ексцентрични  предпочитания.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.